10 aprilie 2011

Hugo Boss a fost creatorul uniformelor SS-ului si Wehrmachtului

Istoria firmei Hugo Boss AG a început în 1924. Fondatorul ei a trecut de la confecţionarea hainelor pentru poliţişti şi poştaşi la uniformele naziste. Cu 12 ani în urmă, întreaga lume a fost şocată să afle că uniformele Wehrmachtului, ale trupelor SS şi ale tineretului hitlerist au fost create de Hugo Boss, care a folosit, cel mai probabil, la fabricarea lor munca prizonierilor din lagărele de concentrare şi ale prizonierilor de război. “Fabrica de haine fondată de dl Hugo Boss producea haine de lucru şi credem că şi uniforme SS. La vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al companiei, Monika Steilen, care spunea că în arhivele firmei nu s-ar fi găsit nici o referire la acest lucru.
hugo boss nazistiFirma Hugo Boss AG a fost înfiinţată în 1924 la Metzinger, un mic orăşel la sud de Stuttgart. Iniţial, în ateliere se confecţionau uniforme pentru poliţişti şi pentru poştaşi. Afacerea nu mergea prea bine, iar climatul economic din Germania acelor timpuri, imediat după Primul Război Mondial şi Pacea de la Paris (1919) – adică la începutul declinului economic german care l-a propulsat pe Hitler la putere – a adus firma în pragul falimentului.

Ca urmare, patronul trebuia să găsească soluţii de supravieţuire pe timp de criză. Hugo Ferdinand Boss şi creditorii lui încheie în 1931 o înţelegere, în urma căreia firma de confecţii rămâne cu doar şase maşini de cusut. Patronul încearcă să repornească afacerea.
Coincidenţă sau nu, vântul începe să sufle în pânzele afacerilor croitorului Hugo Boss o dată cu înscrierea sa în Partidul Naţional Socialist, în acelaşi an. Boss devine şi unul dintre susţinătorii financiari ai SS.
Nu există însă nicio dovadă că ar fi aderat cu-adevărat la doctrina nazistă.
Hugo Ferdinand Boss a afirmat mai târziu că s-a alăturat naziştilor atras de promisiunile de a scăpa de faliment şi pentru că se simţea cumva exclus din sânul Bisericii Evanghelice.
hugo boss nazisti














După 1931, el intră în mai multe asociaţii fasciste culegând şi beneficiile care decurg din acest lucru: vânzările lui cresc de la 38.260 RM (Reichsmark) în 1932, la peste 3.300.000 de RM în 1941, în vreme ce profiturile se majorează în aceeaşi perioadă de la 5.000 la 241.000 RM, scrie historia.ro.
hugo boss nazisti




















Chiar dacă au fost produse în condiţii ticăloase, uniformele naziste sunt considerate a fi cele mai frumoase pe care le-au purtat vreodată nişte oameni de arme, indiferent de secolul în care s-au născut, rasă sau religie. Stilistul Ciprian Sipos explică de ce: “Au cea mai bună identitate, sunt create cel mai bine, au cel mai corect tipar, îmbracă foarte bine trupul, hainele picau impecabil, culorile sunt cele mai OK, diferite tonalităţi de verde, oliv, gri, negru. Nu se vor demoda niciodată, dacă le scoţi tresele şi însemnele naziste, obţii nişte costume impecabile”, citeaza cotidianul.ro.
hugo boss nazistihugo boss nazisti 











Hugo Boss este o casa de moda germana care comercializeaza articole vestimentare de lux si parfumuri in cele peste 30 de filiale din intreaga lume. Compania a fost infiintata in 1924 si poarta numele fondatorului ei, Hugo Ferdinand Boss, avand in prezent peste 6000 de reprezentante in 110 tari.



preluare de pe: http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/hugo-boss-a-fost-creatorul-uniformelor-ss-ului-si-wehrmachtului-8772.html

Niciun comentariu: