24 iulie 2011

Sexul, elixirul tineretii si stimulent al sistemului imunitar

Sexul, elixirul tineretii si stimulent al sistemului imunitar
Ca sexul ne face mult bine, am tot auzit, dar cercetatorii de la o universitate din Pennsylvania au vrut sa demonstreze ca inca n-am auzit toate binefacerile activitatii sexuale.

Doctorul Carl Charnetski care a condus studiul pe aceasta tema s-a laudat cu urmatoarele descoperiri:
1. sexul intareste sistemul imunitar - persoanele care fac sex minimum o data sau de 2 ori pe saptamana au un nivel ridicat de imunoglobina A;
2. sexul tine cancerul departe- timp de 35 de ani doctorul a tinut sub observatie mai multi barbati, iar cei care au ejaculat de mai multe ori au avut cu 33% mai putine sanse sa sufere de cancer de prostata, fata de cei care au ejaculat mai rar;
3. sexul este un fel de elixir al tineretii - studiul a fost realizat in Royal Edinburgh Hospital Scotland si a demonstrat ca cei care fac sex in jur de 4 ori pe saptamana arata cu vreo 10 ani mai tineri decat sunt in realitate.

In plus, ta descoperire, de aceasta data a cercetatorilor italieni, vine in sprijinul mariajului. Uniunea intre doua persoane se pare ca mareste speranta de viata. Daca au un partener de viata, persoanele de ambele sexe au cu 12% mai multe sanse sa traiasca mai mult.

In cazul persoanelor divortate sau despartite exista cu 16% mai multe sanse sa moara mai repede decat cele casatorite, dupa varsta de 65 de ani. Un cuvant greu de spus in aceasta privinta il are - surpriza! - sexul, care torita starii de bine pe care o genereaza si a exploziei hormonale benefice, prelungeste viata.

Iar intr-o cercetare care s-a intins pe o perioada de 10 ani, un medic american a descoperit ca barbatii care au avut mai multe orgasme au trait mai mult decat cei care au avut mai putine (cum le-o fi numarat? Orgasmele...).

Niciun comentariu: