3 septembrie 2011

O descoperire macabra demonstreaza cat de stricat era Imperiul Roman precrestin


 
   Citez din articolul Prostituatele din Roma erau forţate să îşi omoare copii şi să-i îngroape în morminte imense, lângă un “bordel” englezesc:

- O descoperire arheologica indica faptul ca bebelusii prostituatelor romane erau ucisi in mod regulat de catre mamele lor, prezinta Daily Mail in editia de marti (30 august 2011)

Un camp din Hambleden, Buckinghamshire, a scos la iveala un secret ingrozitor dupa ce a fost descoperit un mormant imens ce continea ramasitele a 97 de bebelusi, decedati toti in jurul aceleasi varste.


Dupa o analiza a locului, expertii au decis ca aici e locul unde se afla un bordel in perioada antichitatii in care aveau loc pruncucideri.

Arheologii spun ca localnicii au ucis si ingropat sistematic pruncii neajutorati in aceeasi locatie.

Masuratorile oaselor descoperite au aratat ca bebelusii au murit la 40 de saptamani de cand au fost conceputi, ceea ce sugereaza ca imediat dupa nastere.

Daca ar fi murit din cauze naturale ar fi fost de varste diferite.

Dr. Jill Eyers, care locuieste in zona, a fost interesata de aceasta locatie multi ani.

Aceasta a organizat o echipa care sa sape in zona pentru a scrie o carte despre descoperirile sale, spunand ca ceea ce a vazut acolo “i-au produs cosmaruri timp de trei nopti la rand”.

Vila Yewden din Hambleden a fost dezgropata in urma cu 100 de ani si a fost identificata drept o asezare romana de rang inalt.

Acum este acoperita de un camp cu grau, insa notari meticuloase au fost lasate de catre Alfred Heneage Cocks, un naturalist si un arheolog renumit, care a dezvaluit descoperirile sale in 1921.

Acesta a oferit indicatii precise referitoare la pozitia corpurilor micutilor, ce erau ascunsi sub ziduri si in curte foarte aproape unul de celalalt.

Dr Eyeres avea anumite suspiciuni referitoare la motivul pentru care erau ucis in mod constant pruncii – o suspiciune ce i-a fost confirmata de catre paleontologistul Simon Mays, care a analizat si masurat oasele in ultimul an, si care a ajuns la concluzia ca cei mici erau sarcini nedorite.

Aceasta descoperire este comparata cu cea facuta in 1988 in in Ashkelon, sudul Israelului, unde au fost gasite 100 de schelete de bebelusi care datau din perioada erei romane.

 

Cultura plina de dezmat si moarte a invadatorilor

In urma cu aproape 2000 de ani, romanii erau cei care se bucurau de clima placuta si campurile bogate din acest colt de natura din sud-estul Angliei.

Cel mai apropiat oras roman era St. ALbans, sau Verulamium, o piata de desfacere importanta, cu propria arena de gladiatori.

Numele roman pentru orasul Hambleden este pierdut in antichitate, insa locuitorii erau un amestec intre celti si romani, majoritatea dintre ei fiind fermieri care cultivau grau si orz.

Oamenii locuiau in case construite din lemn, iar unii dintre ei colindasera tot Imperiul Roman cu armata, in final stabilindu-se in valea fertila a raului Tamisa.

In ciuda imaginii sangeroase a Imperiului Roman, Marea Britanie era o zona linistita si prospera in cea mai mare parte a perioadei de ocupatie.


Insa Imperiul Roman, pe langa comertul pe care l-a dezvoltat in zona, a adus si o cultura a dezmatului si mortii, cu gladiatori in Londra, bordeluri, si copii nedoriti lasati sa moara sub cerul liber.

Faimoasele ramasite de la Pompei au dezvaluit un oras cu bordeluri acoperit de fresce erotice ce tentau trecatorii cu fraze precum “Hic habitat felicitas” (Aici gasesti fericirea) sau “Sum tua aere” (Sunt a ta pentru bani).

In jurul cladirii s-au gasit tablete, oale, ustensile de scris, ce ofera detalii despre un loc cu legaturi puternice cu lumea indepartata.

Ce se intampla in interiorul vilei din Hambleden, este bineinteles, o problema de conjunctura.

Insa nu exista nici o indoiala ca descoperirea unui numar atat de mare de schelete de copii dovedeste ca britanicii romani au mai preluat o parte a culturii imperiului, si anume pruncuciderea.

In perioada romanilor exista o lege care spunea ca un copil sub doi ani este in intregime proprietatea tatalui, iar daca acesta dorea, putea sa il ucida.

O scrisoare ce dateaza din anul 1 i.H. a unui cetatean roman catre sotia sa, dovedeste cu cata degajare era privita pruncuciderea: “Sunt inca in Alexandria … te implor si te rog sa ai grija de copilul nostru, si imediat ce vom primi salariul, iti voi trimite bani. Intre timp, daca vei naste, daca va fi baiat lasa-l sa traiasca, daca e fata, abandoneaz-o.”

In anul 374, dupa ce Constantin a facut crestinismul religia oficiala in Imperiu, aceasta practica a fost interzisa.

Romanii au facut multe pentru noi, insa au lasat un secret groaznic in tinuturile pe care le-au ocupat.


preluare de pe sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu: