6 decembrie 2012

Puterea magica a gandului



GANDURILE DEVIN LUCRURI

(Puteti citi o scurta prezentare a cartii “Puterea magica a gandului” pe carti-motivationale.com)
Am inceput astazi sa citesc pentru a doua oara cartea Puterea magica a gandului a lui David Schwartz. Sunt de parere ca o carte buna merita citita de mai multe ori. Dupa cum spunea Bob Proctor intr-un program de-al sau, atunci cand citesti pentru a doua oara o carte, nu descoperi in ea ceva ce nu ai descoperit prima oara, ci descoperi ceva in tine ce nu ai descoperit pana atunci. Din curiozitate, inainte sa ma apuc de citit, am cautat pe net cateva detalii despre cartea lui David Schwartz si am avut deosebita placere sa dau peste un articol de pe blogul lui Ionut Ciurea in care mentiona, printre altele, si aceasta carte. Articolul se numeste “5 carti care pot schimba ceva”. De asemenea am mai dat peste foarte multe comentarii pozitive la adresa acestei carti si toate aceste lucruri m-au convins ca merita sa o recitesc.

Initial nu m-am gandit sa scriu un articol despre puterea gandului, insa, dupa ce am citit primul capitol, mi-am dat seama ca informatiile prezentate in cartea lui David Schwartz sunt deosebit de importante, utile si usor de aplicat, astfel inca am hotarat sa va povestesc despre aceasta carte si sa incep sa scriu o serie de articole despre puterea magica a gandului, articole menite sa va faca sa intelegeti ca gandurile dumneavoastra au o putere magica, au puterea de a va modela viata. Dupa cum probabil stiti deja, “gandurile devin lucruri”. Am mai mentionat acest lucru de cateva ori si o sa-l mai repet, deoarece repetitia este esentiala in procesul de invatare, de asimilare de noi cunostinte, concepte si de schimbare, in bine, a obiceiurilor.


PUTEREA GANDULUI

Inca din prefata cartii mi-a atras atentia o fraza in care, un director al unei companii, facand referire la cel mai bun agent de vanzari al sau (care a vandut de cinci ori mai mult decat oricare alt agent de vanzari din cadrul aceleiasi companii), a spus ca “succesul nu este neaparat in directa legatura cu puterea inteligentei, ci cu puterea gandului”. Si, din pacate, sau din fericire, acest lucru este adevarat si este demonstrat de numeroase studii. Brian Tracy spunea ca 80% din cei cu studii superioare (facultate, master, doctorat) lucreaza ca angajati pentru patroni si afacerisiti care au terminat doar liceul.
Deci, nu inteligenta este factorul responsabil pentru obtinerea succesului, cel putin nu inteligenta pe care se pune accentul in sistemul nostru de invatamant. Dupa cum probabil stiti deja, exista 7 tipuri de inteligenta (desi psihologul Howard Gardner de la Universitatea Harvard sustine ca ar fi 8). Din pacate, in scoala se pune mai mult accentul pe 2 dintre aceste inteligente, si anume inteligenta lingvistica si cea logico-matematica. Astfel, daca iei note mari in aceste domenii esti considerat destept, inteligent si vei avea succes in viata.

cititi continuarea articolului, accesand linkul: