16 iulie 2011

Legea karmei si influenta ei asupra destinului

Te-ai gandit probabil macar odata in existenta ta ca viata nu este corecta, ca ar fi trebuit sa te nasti intr-o societate mai buna, ca parintii ar fi trebuit sa se comporte mai bine cu tine, ca ai fi meritat o stare materiala mai buna, ca ai ghinion in dragoste etc.

Legea karmei si influenta ei asupra destinuluiToate lucrurile care se intampla si exista in univers sunt acolo pentru un motiv bine definit. Faptul ca noi nu putem vedea acel motiv, intr-un punct sau altul al vietii noastre nu inseamna ca motivul nu exista. Conceptul de karma presupune in primul rand o mare responsabilitate asumata asupra propriei vieti. Putem sa fugim de aceasta responsabilitate si sa dam vina pe conjunctura, societate, anturaj, familie etc, pentru esecurile noastre in viata, insa cand se face calculul final al vietii, nu mai sa ne putem sustrage raspunderii.

Societatea si familia in care te-ai nascut, precum si experientele pe care le-ai trait in copilarie si tinerete (in special pana la 30 de ani, deoarece dupa 30 de ani poti sa iti folosesti deja liberul arbitru) sunt exact cele pe care le-ai ales tu cand te-ai nascut, sunt lectii pentru ca sa te intaresti si sa te dezvolti precum si roadele muncii tale din alte vieti. Conceptul de karma este strans legat de cel a reincarnarii. Daca ai fost agresiv in alte vietii, acum vei avea parte de agresivitate din partea celor din jur si accidente, daca ai refuzat iubirea in alte vieti, acum nu o sa ai parte de ea, daca ti-ai dezvoltat intelectul in alte vieti, acum o sa ai o inteligenta ridicata si succes in domenii intelectuale etc. Aceasta este legea karmei.
Legea karmei se mai numeste si legea cauzei si efectului. Conform acestuia, orice actiune antreneaza o reactiune. Exista intotdeauna un raport strans intre anumite evenimente si ceea ce urmeaza dupa ele. Din intelepciunea populara avem cugetari ca: “Vei culege pana la urma exact ceea ce ai semanat”, “Dupa fapta si rasplata”, “Cine seamana vant culege furtuna” acestea exprimand foarte bine conceptul de karma.

Karma explica inegalitatile sociale si destinele. De ce suferim? De ce intampinam mereu probleme intr-un anumit domeniu, pe cand in altele ne merge bine? De ce unele persoane sunt talentate? De ce unele persoane sufera boli si accidente? De ce ne-am nascut intr-o anumita familie si cu o anumita stare materiala si conditie sociala?

Karma este consecinta a ceea ce am creat noi insine in cursul vietilor anterioare. Este ansamblul tuturor actelor, al tuturor emotiilor si sentimentelor, al tuturor gandurilor pe care le-am acumulat in vietile precedente. Acest lucru inseamna ca este vorba atat despre actiunile pe care le-am facut, cat si despre sentimentele pe care le-am simtit si gandurile pe care le-am avut. Amprenta karmica se resimte in primul rand prin inhibitiile si temerile noastre, prin blocajele sau limitele noastre, sau dimpotriva prin calitatile si talentele noastre, apoi prin sansele si problemele pe care le intampinam in viata.

Legea karmei si influenta ei asupra destinuluiDe ce trebuie sa ne reincarnam? Pentru progresul nostru spiritual, pentru a ne autodezvolta. Omul este facut ca sa evolueze, ca orice lucru pe lumea acesta, precum universul care se expansioneaza. Destinul din viata prezenta este continuarea celei din ultima viata, dar si cumulul karmelor din mai multe vieti. Karma adusa este in mare parte din ultima viata, dar nu numai, omul poate ”cara” probleme karmice din mai multe vieti pe care nu le rezolvase. Planetele retrograde indica acest lucru in astrograma. Omul isi poate crea karma pozitiva sau negativa si in viata pe care o traieste acum. Uneori persoana primeste efectele actiunilor sale inapoi repede, alteori in alte vieti.

De exemplu, oamenii intuiesc legea karmei atunci cand spun despre cineva care se poata urat cu parintii ca o sa primeasca inapoi de la copiii lui, sau despre cineva care fura ca o sa piarda in curand suma aceea de bani pe care nu a luat-o pe merit. Acest lucru este corect conform legii cauzei si efectului. Oamenii inteleg insa mai greu cum cauzele create in alta viata au efect in viata lor prezenta pentru ca nu isi mai aduc aminte de viata lor anterioara.
In momentul mortii, sufletul revazandu-si viata isi doreste sa fi realizat unele lucruri si altele sa le fi facut altfel. Sufletul isi doreste o noua sansa, acesta putand veni doar cu o noua viata in care se incarneaza. Harta astrala din momentul mortii poate prezice ce tip de incarnare viitoare va avea sufletul. Odata dezincarnat, spiritul vede clar ceea ce a gresit sau a reusit. Isi alege, deci un nou program terestru.

Legea karmei si influenta ei asupra destinuluiInainte de incarnare in noul corp, sufletul alege contextul social si familial care ii va permite cel mai bine evolutia, problemele karmice pe care doreste sa le rezolve. Apoi, momentul astrologic al nasterii este codul energetic si spiritual al persoanei respective. Traumele vietilor anterioare pot fi citite intr-o tema astrologica daca astrologul este suficient de competent si a atins toate nivelele de initiere in astrologie.

Odata ajuns in noul sau corp, persoana uita de tara, familie, experientele din vietile anterioare. El trebuie sa uite de experientele dureroase, de lucrurile care l-au limitat, dar si de persoanele iubite pentru a avea libertate si curaj sa infrunte viata. Desi nu mai retine in memoria sa nimic constient din vietile trecute, la nivel subconstient are toata cunoasterea destinului sau, a trecutului si a viitorului.

preluare de pe: http://www.kudika.ro/articol/horoscop-articole/6973/Legea-karmei-si-influenta-ei-asupra-destinului/pagina1.html

Niciun comentariu: