11 aprilie 2011

NASA confirma: Apophis poate sa aduca Sfarsitul Lumii in 2036 (Video)

Cei de la NASA au confirmat ca exista un pericol major si ca asteroidul Apophis ar putea lovi Pamantul in 2036. Asta dupa ce multa vreme, NASA a contrazis afirmatiile specialistilor rusi, in special cele ale astrofizicianului leonid Popov, care sutineau ca exista chiar pericolul ca viata sa dispara de pe Terra in urma prabusirii asteroidului si daca acesta va cadea intr-o zona de uscat. Nici in cazul in care coloziunea s-ar face cu o intindere de apa situatia nu este mai roza, urmand ca o mare parte din locuitorii planetei sa dispara.
Asteroidul Apophis este din nou in atentia oamenilor, asta dupa ce rusii au conchis ca acesta va lovi pamantul in 2036, in jurul datei de 13 Aprilie. De aceasta data insa, si astronomii de la NASA au cazut de acord cu datele rusilor, chiar daca nu se precipita sa fie atat de precisi. "Preciziile facute de rusi sunt corecte. Insa inca nu vrem sa ne precipitam cu privire la date exacte. In orice moment datele problemei s-ar putea modifica, asa ca preferam sa nu speriem oamenii", a declarat Donald Yeomans, purtatorul de cuvant al NASA, spun cei de la Huffington Post  , divizie a AOL.
Pe Internet exista chiar un film, pe care il redam alaturat, in care se simuleaza ce s-ar intampla cu pamantul in cazul nefericitului impact cu Apophis, iar ceea ce a reprodus computerul prin simulare nu este de natura sa ne linisteasca:

Niciun comentariu: