Gardasil (Silgard) şi Cervarixul sunt două vaccinuri folosite împotriva virusului HPV (şi nu a cancerului de col uterin cum ni se spune) ! Veştile venite de peste ocean au însă darul de a ne îngrijora. Pe de o parte, testele făcute nu sunt deloc concludente în ceea ce priveşte împiedicarea apariţiei cancerului prin vaccinarea cu Gardasil şi Cervarix, iar, pe de altă parte, efectele adverse ale vaccinării nu sunt deloc neglijabile.
Numai în America, unde s-a folosit Gardasil, s-au înregistrat până la 1 sept. 2008, 25 de decese corelate cu administrarea vaccinului. Unele persoane au murit la câteva ore după vaccinare, iar altele la câteva zile. De asemenea, până la aceeaşi dată la VAERS (Sistemul de Raportare a Efectelor Adverse ale Vaccinurilor) fuseseră declarate peste 10.500 de cazuri în care s-au manifestat reacţii adverse în urma vaccinării. Dintre acestea cele mai simple sunt: greaţa, voma, temperatura ridicata, mancarimi ale pielii, dureri musculare, spasme bronşitice, probleme respiratorii, astm, apendicită si dezvoltarea artritei. Apar însă cu o incidenţă mare şi:
-pierderi ale conştiinţei, paralizii faciale
-creşteri ale glicemiei însoţite de grave crize de diabet;
-afecţiuni neurologice şi cardiace grave, şoc anafilactic;
-avort spontan, naşterea de copii cu malformaţii;
-apariţia de negi genitali şi pe toată suprafaţa corpului;
-o afecţiune majoră a imunităţii însoţită de sindromul Guillain-Barre (această boală presupune un atac puternic pe care sistemul imunitar îl efectuează împotriva sistemului nervos periferic ajungându-se până la paralizie generală).
-creşteri ale glicemiei însoţite de grave crize de diabet;
-afecţiuni neurologice şi cardiace grave, şoc anafilactic;
-avort spontan, naşterea de copii cu malformaţii;
-apariţia de negi genitali şi pe toată suprafaţa corpului;
-o afecţiune majoră a imunităţii însoţită de sindromul Guillain-Barre (această boală presupune un atac puternic pe care sistemul imunitar îl efectuează împotriva sistemului nervos periferic ajungându-se până la paralizie generală).
Toate acestea fac parte din efectele pe termen scurt ale vaccinului care apar în primele ceasuri sau cel târziu la câteva zile de la administrare. Problema principală o ridică efectele pe termen lung. Acestea nu pot fi identificate încă şi, cu siguranţă, nu sunt cunoscute nici de producători, căci medicamentul a fost testat numai pe parcursul a patru ani. Mai ciudat este însă faptul că vaccinul a primit foarte uşor aprobarea de a fi distribuit, deşi însăşi compania producătoare Merk afirmă că nu a fost evaluat potenţialul Gardasilului de a cauza cancer sau sterilitate. De unde a apărut suspiciunea apariţiei acestor efecte pe termen lung? Compoziţia vaccinului vorbeşte de la sine:
În primul rând acest vaccin (gardasil) conţine 225 mcg aluminiu(Cervarix – 500 mcg!!!) adică prin administrarea celor trei vaccinuri se ajunge ca în corpul femeii să se acumuleze o cantitate de 675 mcg de aluminiu la gardasil şi 1500 mcg pentru cervarix. Spunem acumuleze, căci acest metal se depune în celule, afectând mai ales sistemul nervos central. Este deja de notorietate faptul că acumularea de aluminiu în organism este corelată cu apariţia demenţei Altzheimer. De asemenea, studiile mai noi demonstrează că aluminiul produce vătămări ale ficatului şi rinichiului.
Opinia publică mondială este mult mai îngrijorată de existenţa în compoziţia gardasilului a unei cantităţi de 50 mcg de polysorbate 80. Această substanţă a fost dovedită experimental pe femele de şoareci că produce o maturizarea anormală a organelor sexuale şi sterilitate. „Se va dovedi oare peste 10-15 ani că gardasilul a fost un agent de sterilizare şi o întreagă generaţie de fete au fost afectate”, se întreabă cu îngrijorare cercetătorii occidentali. În experienţele pe şoareci s-a constatat, de asemenea, că Polysorbate 80 este carcinogen şi mutagen, adică produce mutaţii genetice.
Un alt semn de întrebare îl ridică prezenţa în compoziţia vaccinului Gardasil a 35 mcg de sodium borate. Institutul Naţional pentru Sănătate al Americii consideră această substanţă o otravă periculoasă. Ea a fost folosită în trecut pentru dezinfecţie până când au survenit moartea persoanelor care intrau în contact cu substanţa. Efectele adverse ale sodiului borat sunt: starea de vomă, diareea, urticarea, problemele respiratorii, dureri de cap şi insomnii, febră, scăderea tensiunii, scăderea urinării, spasme ale muşchilor faciali, tremur al mâinilor şi picioarelor, stare de confuzie mentală, convulsii şi comă. Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute, deoarece până de curând sodium borat era considerat suficient de otrăvitor ca să se mai pună problema folosirii lui în alimentaţie sau în industria farmaceutică.
Prin urmare, oare este intâmplător faptul că producătorul Gardasilului, Merck, declară că nu s-a cercetat posibilitatea ca acest vaccin să aiba efect cancerigen şi sterilizant?(afirmaţie care este pe prospectul american!!!)
De ce risca o asemenea afirmaţie compania producătoare?
Pe de o parte, pentru că populaţiei nu i se va aduce la cunoştinţă acest lucru(ceea ce s-a întâmplat şi în România), pe de altă parte, dacă nu s-ar face această precizare, Merck ar putea să mai piardă câteva miliarde de dolari ca daune pentru persoanele care ar putea dovedi că din cauza vaccinului nu mai pot face copii sau au dobândit o anumită formă de cancer după cum s-a întâmplat în cazul medicamentului Vioxx produs tot de Merck(Vioxx a produs circa 88.000 – 140.000 de reacţii adverse şi a contribuit la peste 27785 de infarcturi şi decese).
De fapt, problema cea mare este dată de efectele adverse pe termen lung. Va fi foarte greu de dovedit că o anumită boală gravă – cancer, sindrom autoimun, sterilitate – au fost cauzate de vaccinarea cu Gardasil (Silgard) sau Cervarix produsă în urmă cu 5, 10, sau 15 ani. Însă toxicitatea sporită a acestui vaccin ne asigură că imunitatea persoanelor cărora li s-a administrat a fost semnificativ afectată, iar aceasta este cauza principală a majorităţii formelor de cancer, mai cu seamă a celui de col uterin.
(Articol din revista „Presa Ortodoxă ”, număr semnal, decembrie 2008)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu