28 septembrie 2010

Cum sa prevenim cancerul!

Cancerul s-a dovedit cea mai cumplita boala a vremurilor noastre. De aceea masurile de prevenire sunt binevenite, mai ales datorita faptului ca sunt metode accesibile oricui. Metodele naturiste si-au dovedit eficienta, sustinuta cu atata vehementa de specialisti.

Cancer vs. vinul rosu
Cu un continut ridicat de polifenoli, mai ales de veratrol, vinul rosu e cel mai popular agent anticancer. Datorita faptului ca polifenolii din struguri si must se extrag in procesul de fermentatie, acestia se gasesc in cantitati mai mari in vin.

Totodata, polifenolii gasindu-se in pielea si semintele boabelor, sunt mai raspanditi in vinul rosu decat in cel alb. Stafidele contin si ele polifenoli, insa acestia se pierd, spre deosebire de cei din vin, care se pastreaza datorita conservarii, proces in care polifenolii se oxideaza mult mai greu.

Polifenolii din vin impiedica degradarea celulelor sanatoase din organism, incetinind procesul de imbatranire. Astfel, de oricare etapa de evolutie a cancerului ar fi vorba, initiere, promovare si progresie, vinul le incetineste activitatea.

Cu toate acestea, vinul trebuie consumat cu masura. Se pare ca un pahar de vin rosu pe zi este benefic. Depasirea acestei cantitati implica efecte adverse nedorite, asa ca cel mai bine e sa nu se intreaca masura.

Cancer vs. ciocolata neagra
Ciocolata neagra cu un continut de cacao de peste 70% cacao are proprietati anticancer recunoscute.

Specialistii recomanda consumul sortimentelor de ciocolata cu continut ridicat de cacao, datorita abundentei de anti-oxidanti si polifenoli.

Comparativ cu vinul, cantitatea de polifenoli dintr-o bucata de ciocolata neagra este de doua ori mai mare decat intr-un pahar de vin rosu. Moleculele de polifenoli incetinesc procesul de dezvoltare a celulelor canceroase.

Ce cantitate de ciocolata neagra se recomanda? Consumand 20 g de ciocolata neagra pe zi, adica 1/5 dintr-o tableta, scadeti riscul aparitiei cancerului. Nu va faceti griji in privinta caloriilor aduse, deoarece acestea sunt neinsemnate in asemenea cantitate.

Mai mult, ciocolata neagra contribuie la mentinerea starii de satietate, lucru de dorit daca vrei sa-ti pastrezi atat silueta cat si sanatatea.


preluare de pe: http://www.roportal.ro/articole/cum-sa-prevenim-cancerul-3168.htm

Niciun comentariu: