9 ianuarie 2011

Culegi ceea ce semeni

Legea cauzei si efectului este aceeasi cu legea „actiune/reactiune”, care spune: „Culegi ceea ce ai semãnat”. Este o lege importantã si trebuie sã tii seama de ea în orice împrejurare. Ea te va ajuta sã devii stãpân pe destinul tãu.
Întotdeauna, în mod inevitabil, cauza antreneazã dupã sine efectul. Este o lege imuabilã pe care o regãsim pe toate planurile – fizic, psihic, mintal, cosmic si spiritual. A nu crede în ea e la fel de lipsit de sens ca a nega legea gravitatiei si a te arunca de pe o clãdire de 60 de etaje, sau a bea un pahar cu otravã crezând cã nu te vei otrãvi pentru cã lichidul din pahar pare inofensiv.
Legea „cauzã/efect” este ireversibilã. E firesc sã crezi cã, dacã semeni morcovi, vei culege morcovi si nu cartofi. Acelasi fenomen se produce si în viata ta. Culegi ceea ce semeni. Toate urmãrile de aici ti se trag. Tot ceea ce culegi a fost semãnat de gândurile tale constiente si inconstiente. Ti-as putea cita mii de exemple în acest sens. În prezent, ai putea trãi într-o casã în valoare de o jumãtate de milion de dolari? Nu. Nu e pentru tine, e numai pentru cei bogati? Exact. Este suficient pentru a culege ceea ce gândesti. Dar cum se face cã sunt atâtia care trãiesc în castele? Existã mii de milionari. De ce ei si nu tu? Pur si simplu pentru cã ei cred în asta. Te tenteazã sã pleci într-o cãlãtorie pentru un an? A, nu! Asta nu se face! Nu ai timp, nici bani! Atunci,
asta vei culege. Rãmâi acolo unde esti. Crezi cã ai o boalã ereditarã? Da? Ah, da, îmi dau seama. Nu ai de ales. Ai diabet, ca tot restul familiei. Nu vei recolta niciodatã altceva pentru cã ai acceptat în mod inconstient ideea cã aceastã boalã e ereditarã. Stii cã e dovedit faptul cã existã foarte putine boli ereditare? Singura pe care eu o recunosc într-adevãr este modul de a gândi transmis din generatie în generatie… „Nu pot. Nu sunt în stare”; iatã cel mai bun mijloc de a trece pe lângã succes!
Legea cauzã-efect actioneazã la fel asupra tuturor. Fie cã esti sãrac, bogat, papã, cersetor, bãrbat, femeie, copil, aceastã lege existã pentru fiecare dintre noi. Si, de fiecare datã când i te împotrivesti, tu esti cel care suportã consecintele. A fi capabil sã cunosti efectul pe care-l provoacã o cauzã este o dovadã de mare înte-lepciune. Dacã-ti petreci viata lenevind si asteptând sã-ti pice totul din cer, n-ai sã culegi niciodatã aceleasi lucruri ca cel care inventeazã si munceste continuu. Sunt atâtia oameni preocupati sã-i invidieze pe altii, sã contemple succesul pe care-l au, resemnându-se cu gândul cã ei nu vor avea niciodatã aceastã sansã. Ei vor culege ce au semãnat, mai precis, nimic.Dacã nu culegi destulã dragoste în viata ta, cine a uitat s-o semene? Dacã nu te bucuri de toatã afectiunea pe care o doresti, cine a uitat s-o semene? A-ti demonstra afectiunea prin gesturi nu va determina în mod automat o recoltã bogatã de dragoste. Totul depinde de felul în care o faci. Aici este vorba de adevãrata afectiune, adevãrata dragoste, cea pe care o dãruiesti din inimã, fãrã a astepta nimic în schimb. Nu poti culege ceva din inima altora dacã iubesti cu capul. Dacã vrei sã schimbi efectele si reactiile din viata ta, tot ce ai de fãcut e sã schimbi cauza. Observã ceea ce culegi si adu-ti aminte ce ai semãnat. Inevitabil, vei gãsi cauza.
Poti verifica legea cauză-efect prin teste simple: dacă te apropii prea mult de foc, o să te arzi; dacă tii în mână un cub de gheată, îti îngheată degetele. Poate este prea simplu! Dar această lege importantă nu e cu nimic mai complicată. Orice ai face, reactiunea e la fel ca actiunea, tot asa cum efectul e totuna cu cauza si ceea ce recoltezi e totuna cu ce ai semănat. Omul îsi complică deseori viata în fata simplitătii. Se îndoieste, îsi face griji si se simte derutat pentru a se regăsi, în final, tot în punctul de plecare. Si, pe tot parcursul acestui drum, s-a confruntat cu o multime de lucruri neplăcute pe care le-ar fi putut evita dacă ar fi căutat de la început în el însusi. Răspunsul este întotdeauna acolo.

Niciun comentariu: