14 iulie 2011

Terapia prin muzica si lumina

Muzicoterapie   Ce este muzica?
       …definitia muzicii ar fi aceasta: ”muzica este o artă care exprimă cu ajutorul sunetelor sentimente şi atitudini” sau ”muzica este ştiinţa sunetelor considerate sub raportul melodiei, ritmului şi armoniei”. Oricum, cel mai important lucru despre muzica este ca ea transmite sentimente si stari. Asa cum zicea Platon ,”muzica ofera un suflet universului, aripi mintii, zbor imaginatiei si viata oricui”.
          Muzica fiind una dintre arte, reprezinta punerea intr-o ordine armonioasa a sunetelor pentru a produce ceva…(de ex.: iubire, bucurie, vindecare, comunicare, etc.). Sunetul primordial este AUM (click), sunetul creaţiei Universului. Se spune că este sunetul care conţine toate celălalte sunete, toate cuvintele, toate limbile şi toate mantrele. (mai multe informatii aici si aici)
            Muzica este un dar divin. Ea vine din Cer. Cel care are grija de Muzica Divina si de muzica, in general, este Sfantul Arhanghel Sandaphon – geamanul lui Metatron. Se spune că una dintre datoriile sale este aceea de a împleti coroane pentru Dumnezeu din rugăciunile şi slăvirile oamenilor care îi sunt aduse de către ceilalţi îngeri. Una dintre cele mai importante atribuţii ale acestui prinţ angelic este colectarea, cântărirea şi ascultarea rugăciunilor oamenilor. Sandalphon este protectorul omenirii, în special al femeilor şi mamelor, al tuturor celor care se roagă şi al muzicanţilor.
          Asadar, Muzica este o explozie a sufletului. Muzica in sine este vindecatoare. Este o manifestare exploziva a umanitatii. Este ceva care ne incanta pe toti. Din orice cultura am proveni, fiecare iubeste muzica. Muzica ajuta ca toti oamenii sa ramana tineri. Simplu spus, muzica vindeca.
  “Cine poate merge, poate dansa,
                                    Cine poate vorbi, poate canta.”
Atunci cand cuvintele nu mai au nimic a spune, incepe muzica.
Muzica exprima acel lucru care nu poate fi spus, dar care nu e posibil sa ramana tacut.
          Cum poate vindeca muzica? STAREA NATURALA A SUFLETULUI ESTE PACEA, RELAXAREA, IUBIREA. Un trup sanatos inseamna un suflet sanatos. Prin urmare, vindecarea spiritului incepe cu vindecarea trupului. Vindecare trupului incepe cu vindecarea mintii, adica sa incepem sa gandim CORECT, SANATOS. Ce inseamna corect si sanatos? Adica sa gandesc pozitiv, iar gandurile mele sa nu supere pe nimeni…pentru ca orice gand se intoarce la noi cu energia cu care a venit. De aceea Iisus Hristos spunea: “Iubiti si binecuvantati pe cei ce va blesteama…” Pentru ca, daca noi facem asta, energia negativa proiectata pe noi nu ne mai atinge. Mai mult, facand asta, ca mod de viata, ii ajutam sa se schimbe pe cei ce ne ranesc sau nu ne iubesc. Aici intervine principiul rezonantei: “…nu rezonez cu ceea ce tu arunci pe mine, nu ma atinge. Eu vreau sa gandesc pozitiv ca sa am o viata sanatoasa si curata.” Revenind la muzica, ea vindeca pentru ca lucreaza pe toate planurile constiintei omului: atinge trupul (undele care se propaga), atinge mintea (iti schimba atitudinea in timp ce asculti), atinge sufletul si spiritul eliberandu-l de energii negative si blocaje (eliberand mintea, trupul se relaxeaza, sufletul se relaxeaza si toate trei se deschid pentru a primi Iubirea Divina si Lumina vindecatoare – CARE ESTE PREZENTA TOT TIMPUL IN NOI SI IN JURUL NOSTRU, dar nu suntem constienti de ea pentru ca…stam in carapacea contruita de-a lungul anilor, in gandirea gresita, in a-i judeca pe ceilalti si a ne uita in “curtea” lor in loc sa ne preocupe propria stare de BINE.
          Muzica patrunde oriunde, in mii de feluri, de care inca nu suntem constienti. Imaginati-va ca instrumentele…sunt daruri Divine. Cine credeti ca le-a inventat?…daca nu insusi Bunul Dumnezeu pentru Bucurie, pentru Impartasire a emotiilor si trairilor, pentru a comunica.

         Instrumentele si relatia lor cu vindecarea:
- Vioara -  chakrele 5, 6 si 7. Atinge spiritul, atrage intelepciune, ascute toate simturile si este un fel de chirurg al mintii, sufletului si spiritului.

- Chitara – chakrele 2, 3 si 4. Pune sangele in miscare, trezeste forul nostru interior, ne face sa exteriorizam sentimentele si emotiile, vindeca inimile frante si clarifica atitudinea dintre noi si ceilalti.

- Pianul – toate chakrele. Insasi clapele lui te duc cu  gandul la ordinea Universului. Pianul exprima vointa, compasiunea, puterea de a fi. Ordoneaza mintea si curata trupul de bruiaje. Fortifica inima si ficatul.

-  Harpa – toate chakrele, in special cele superioare. Harpa este instrumentul prin care se duce Slava Lui Dumnezeu. Harpa este instrumentul Iubirii. Ea vindeca inima, dar si atrage energiile Iubirii Divine. Aduce intelepciune, bucurie si pace. Te conecteaza la energiile compasiunii si iubirii de aproapele.
-  Instrumentele de suflat au legatura cu sufletul si plamanii. Cel care canta la astfel de instumente…Dumnezeu daruieste prin el suflet si iubire celorlalti.
-  Instrumentele cu coarde sunt cele pentru indemanare si abilitati fizice si psihice.
- Instrumentele de percutie sunt cele care ne ajuta sa ne exprimam ceea ce avem in adancul nostru, sa redescoperim calea catre noi insine
-  Instrumentele electronice … este o evolutie a celorlalte…

NAMASTE,
Aida Emilia Stanescu
0735.563.408
sandalphoslight@gmail.com
http://terapieculumina.wordpress.com
http://sandalphon-s-pray.blogspot.com/
http://mandale-safir.blogspot.com/
preluare de pe:   http://groups.yahoo.com/group/anatecor/




Eu traiesc planul iubirii si al intregii lumini unice.
Iisus Christosul respira prin mine.
Lumina Shekiena se extinde si manifesta realitatea in aici si acum.
Va rugam sa vizualizati subconstientul ca un inger al lui dumnezeu.
Metatron – ochiul lui dumnezeu vegheaza in mine.
Eu sunt iubire.
Eu sunt Puterea pura a lui Dumnezeu.
Eu traiesc Puterea pura a lui Dumnezeu.
Eu planuiesc, manifestez, desavarsesc ceea ce sunt,
ca cel mai pur si originar gand in aici si acum pentru sursa, vesnic.
Asa este si asa se v-a intampla.

Niciun comentariu: